Hírek

2019-07-10

12. Győrkőc Fesztivál


Hálás vagyok, hogy az idén is együtt jógáztunk a Győrkőc Fesztiválon a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület keretein belül. Mindig inspiráló és feltöltő, mikor az Egyesület tagjaival találkozom. Köszönöm Nektek!

Nagy öröm volt számomra, hogy a Fesztivál szervezői az idén a hulladék keletkezésének megelőzését, illetve az újrahasznosítást választották fő témának.
Mi és a gyerekek is egyaránt élveztük az újrahasznosított dolgokból saját kezűleg készített hangszerekkel a következő játékot: mindenki kezébe vett egy hangszert, s kipróbálta, majd körben ülve, sorban haladva, valaki mutatott egy ritmust, amit a többiek a saját hangszerükkel leutánoztak. Mikor mindenki körbeért, középre kerültek a hangszerek, és választottunk egy újabbat. Ez a játék szinte megunhatatlannak bizonyult. :)

A hangszeres móka után következett a gyógynövényes jóga, ahol a bemelegítés után különböző gyógynövényeket ismertek fel a gyerekek. Ezt követően eljógáztuk a földet, amiből kinő a mag, a virágot, ahogy cseperedik, majd egy rövid pihenés után gyógynövény-fogóztunk. A fogó elkapja a szaladgálókat, akik egy gyógynövény említésével szabadulhatnak ki, és futhatnak tovább.

Jó móka volt! Köszönöm, hogy velem tartottatok!