Hangtál kezelések

A tibeti zengőtálak hét fémből, kézi kovácsolással készült tálak. Zengetésük során olyan frekvenciákon szólnak, melyek jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Egyéni kezelés során tálakat helyezek a test mellé, valamint a testre is, melyek hangrezgései így közvetlenül a szervezetbe jutnak, s kifejtik hatásukat.

A kezelés hatása lehet:

 • Stresszoldás
 • Alvászavar enyhülése, megszűnése
 • Traumák okozta lelki sérülések, félelmek, egyéb negatív érzések enyhülése
 • Feszültségek, görcsök, izomfájdalmak oldódása
 • Ér- és nyirokrendszeri problémák enyhülése
 • Koncentrációképesség javulása
 • Immunrendszer erősödés


Ezen kívül:

 • Harmonizál
 • Nyugtat
 • Segíti az elmélyülést
 • Hatékonyabbá teheti a méregtelenítést, a lúgosítást

A fent említett hatások jelentkezhetnek a csoportos hangterápia, ún. hangfürdő után is. Ennek során 11 db tálat és egy tingshát szólaltatok meg, miközben a résztvevők fekvő helyzetben relaxálnak.

Csoportos hangfürdők helyszínei, időpontjai itt.

Hasznos tanácsok:

A kezelésre lehetőség szerint kényelmes ruhában érkezzen. A foglalkozás után érdemes apró kortyokban sok folyadékot (elsősorban vizet) bevinni a szervezetbe. 

Csoportos hangfürdőre kérem, hozzon magával jógaszőnyeget vagy polifoamot, illetve takarót, kispárnát, amennyiben ez szükséges a kényelmes fekvéshez. (A hangfürdőn ülve is részt vehet, ha a fekvő testhelyzet kényelmetlen.) A foglalkozás időtartama 60 perc.

Mivel a kezelés egyik legfontosabb célja a lazítás, egyéni alkalommal a testhelyzet, a kezelés időtartama, füstölő használata választható.

A módszerről:

A zengőtálakat Tibetben, Nepálban, Indiában használták elsősorban a szertartások során, hogy segítségükkel elérjék a transzközeli állapotot. A szervezetre gyakorolt pozitív hatásokról már az ajurvédákban is írnak. Az általam alkalmazott módszert Balla Tibortól sajátítottam el, aki tudásának egy részét Kathmanduban és környékén szerezte terápiás oktatóktól, kezelőktől és gyakorlóktól. Általánosan elmondható, hogy először a test ellazításán van a hangsúly, s csak ezután következik a kezelő fázis. A hangtálak az emberben felgyülemlett, alulrezonált energiákat oldják fel, majd gyógyító rezonanciával töltik fel. Ezért előfordulhat, hogy az alulműködő szervben az első alkalommal a fájdalom felerősödik, s csak azután enyhül. A zengőtálak a következő hanghullámokat bocsájtják ki: alfa-rezonens (ellazítja a testet, lecsendesíti a tudatot), théta-rezonens (öngyógyító folyamatok indulnak be a testben, méregtelenít, oldja a blokkokat, a feszültségeket, javítja a légzést), delta-rezonens (beindítja a testemlékezést). Bövebb információ: http://www.balla-hangterapia.hu/

Az eszközökről:

Hangtál vagy zengőtál:

A hangtálaim egyedi, kézzei kovácsolással készült tálak. Egy tál elkészítése kb. 70 munkaórát vesz igénybe. Hét fém, az arany, az ezüst, a higany, a réz, az ón, a vas és az ólom ötvözete. Vannak közöttük kisebb átmérőjű tálak, úgynevezett Jin típusú tálak. Ezek az energiaszegény testrészeknél használatosak. A nagyobb átmérőjű tálak, Yang típusú tálak, erőteljesebbek, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatásuk jelentős. A tálak megszólaltatása két módszerrel, ütéssel és zengetéssel történik. Ez a kettősség, az oldás-feltöltés, a férfi-női princípium az egész kezelés során megfigyelhető.

Tingsha:

A jobb és bal agyfélteke harmonizációját segíti, lecsillapítja a gondolatokat, koncentráltá tesz, illetve hangjára megérkezünk a jelen pillanatba.

Gong:

Hatása a zengőtálakéhoz hasonló. Lecsillapítja a tudatot, ellazítja a testet, segít kivezetni a feszültséget, és beindítani az öngyógyító folyamatokat.

Óceándob, esőbot:

Segít lecsendesíteni az elmét, oldja a feszültséget.

Hogyan hat?

A zengőtálak a hallható (közérzetet javító, relaxáló hatás) és a nem hallható tartományban bocsátanak ki rezgéseket. A kiadott nem hallható frekvenciák az alpha (lazítja, lecsendesíti a tudatot), théta  (meditatív állapot frekvenciája) és delta (mélyalvás szintje, beállhat a testemlékezés) tartományokba sorolhatók, melyek hatására felszabadulnak a tudatalattiban elraktározott traumák. A rezgés lágyan masszírozza a szerveket, feltölti az üreges szerveket, a testben található vizet átstruktúrálja, ingerli a sejtmembránt, így aktivizálja a sejteket, beindítva a test öngyógyító folyamatait.

Az egyéni kezelés ellenjavalt:

 • Epilepszia
 • Mélyvénás trombózis
 • Állapotosság kezdeti szakasza

hangtál

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés